JH Staalindustri A/S - Branche: spildevand

Rustfrie ståltanke og trykbeholdere for den kemiske industri, har i mange tilfælde de samme proceskrav som for mejeriindustrien og den farmaceutiske industri. Den kemiske industri har dog yderligere behov for at kunne opbevare og behandle stærke syreholdige produkter i store mængder, da de almene rustfrie stållegeringer ikke er modstandsdygtige nok mod korrosion til dette.

Herforuden har vi specielle varmevekslere til opvarmning og nedkøling af slammet.

JH Stål leverer den nødvendige dokumentation til kemiindustrien

Kemisk industri, stiller som farmaceutisk industri og fødevareindustrien, store krav til dokumentationen og produktionen af vores tanke og systemer. Dokumentationen omhandler alt fra designfasen, så som tryk og varmeoverførselsberegninger, til den endelige fremstillingskontrol af tanken.

Hos JH Stål håndterer vi hele dokumentationsaspektet af vores  leverance. Vi har derfor udviklet vores egen forretningsdatabase, som indeholdende alt fra salg, projekt, BOM, køb, og fremstilling, til dokumentationen for den enkelte fremstillede del. Forretningsprocessen er udpenslet i de specifikke procedurer.

Valget af rustfrit stål er vigtigt i kemiindustrien

Pitting Resistance Equivalent Number også kaldet PREN-nummeret er afgørende, når der skal vælges en rustfri ståltank til brug i kemiindustrien. Selvom procestemperaturer og tryk er vigtige faktorer at medtage i sine overvejelser, så er korrosion blandt de største udfordringer, når man arbejder med syreholdige produkter, som ofte ses i kemiindustrien.

Den rigtige materialelegering kan blive så bekostelig, at der vælges andre materialer som PE eller glasfiber. Men så snart processen kræver tryk over atmosfærisk niveau, vil det sikre valg være rustfrit stål med den korrekte legering, hvor PREN-nummeret er højt nok til at modstå korrosionen

Almindelige legeringer i rustfrit stål som EN 1.4404 kan ikke bruges til stærke syrer som eksempelvis saltsyre. Det vil i tilfælde som disse være nødvendigt at bruge en EN 1.4539 (904L) løsning, som kan modstå syre. Arbejdes der med andre former for stærke kemikalier, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at vælge en løsning i duplexstål som EN 1.4462 eller super duplex stål som EN 1.4410 – begge har en meget højere korrosionsbestandighed, og er derfor godt egnet til kemiindustrien.

Find det rigtige materiale til din rustfrie ståltank

Vores leverandør Sandvik har udviklet en korrosionstabel, der viser den påvirkningen som syreholdige produkter har på rustfrie ståltanke. Korrosionstabellerne er en guide til valg af materialer, og er udviklet for at øge forståelsen for ​​de forskellige typer korrosionsskader, der kan opstå på grund af dårligt materialevalg.

Fra tabellerne er det muligt at slå en lang række væsker op i kombination med procestemperaturen.
Hvis det er blandinger af forskellige væsker, vil det begynde at være meget vanskeligt, og den eneste løsning kan være at udføre stållegeringstest for at finde frem til det rigtige materiale.

Du finder korrosionstabellerne her.

Vores rustfrie tanke leveres med materialecertifikater

Når du køber en rustfri tank hos JH Stålindustri, leveres den altid med materialecertifikater. Afhængigt af kravene for produktet og branchen produktet skal anvende i, udføres ikke-destruktiv test (NDT) såsom tryk, penetrering, radiografisk og endoskopisk test.

Som en del af fabrikkernes accept test (FAT), kan en Riboflavin test tilbydes for at demonstrere og dokumentere tankens rengøringsevne.

JH Stål specialdesigner løsninger efter dit behov

Når der skal opgraderes produktionsfaciliteter, er det mere end bare at købe nyt procesudstyr. Det handler om at finde den rette samarbejdspartner, som kan levere en løsning, der tilføjer værdi til netop din produktionsproces nu og i fremtiden. Det gør vi i JH Stålindustri, ved at skræddersy vores løsninger til netop din virksomhed, så løsningen skaber mest mulig værdi for netop din proceslinje.

Hos JH Staal vil du finde en gruppe entusiastiske og dedikerede medarbejdere med mange års erfaring, der tilbyder pålideligt dansk håndværk af højeste kvalitet.

Med JH Stålindustri får du:

  • En leverandør med mere end 30 års erfaring og know-how, der er nemt tilgængelig og hurtig med at levere værdifuld vejledning og service.
  • En samlet løsning, hvor alle elementer fra det tekniske- til de praktiske aspekter har været nøje gennemtænkt.
  • En enkel løsning der virker med det samme, med fokus på fejlfri opstart, produktion til tiden og ingen ekstra omkostninger.

Kontakt JH Stålindustri

JH Stålindustri har fremstillet adskillige mobiltanke, efter kundens specifikationer, og vi har dermed opnået en omfattende erfaring som vi gerne stiller til rådighed. Kontakt os gerne på telefon
86 47 90 44 eller mail jhstaal@jhstaal.com – også når opgaven er krævende.