JH Staalindustri A/S - Branche: Fiskeindustri

 

Hos JH Stålindustri fremstiller vi tanke, der anvendes i fiskeindustrien til eksempelvis fremstilling af fiskeolie og fiskeprotein. Vi kan levere komplette anlæg til proteinudvinding og behandling af slutprodukt.

Enzymatisk hydrolyse

JH Stålindustri sælger og fremstiller komplette produktionslinjer til udvinding af fiskeproteiner baseret på en enzymatisk hydrolyse af fiskeaffald. Råproduktet er afgørende for slutresultatet, men det er dog muligt at optimere produktionsprocessen således at råvarerne ikke forringes gennem hydrolyseprocessen. Her er en  batchbaseret proces efter vores vurdering den sikreste vej til succes. Råvaren dikterer den detaljeret proces. Som udgangspunkt kan alle dele som afskær, ben, indvolde samt skaller hydrolyseres. Der skal dog laves testforsøg i hvert enkelt tilfælde for at kende kvalitet, renhed og smag af råprodukterne som protein og olie.

Det færdige produkt kan igen afhængig af kvaliteten sælges som kosttilskud, smagsforstærker og/eller dyrefoder.

Fra fiskeaffald til protein

Vores kunder inden for fiskeindustrien har med stor succes optimeret deres forretning ved at udnytte potentialet i det hidtil uudnyttede fiskeaffald. Gennem den enzymatisk hydrolyse proces, hvor JH Stålindustris anlæg benyttes, skabes ren genanvendelig protein. Fiskeaffaldet skal være frisk for at opretholde en høj fødevare kvalitet. Af samme årsag bør hydrolyse fabrikken ligge i nærheden af stedet hvor fiskeaffaldet skabes. Kapaciteten kan starte på ca. 100 kg ren protein per time og kan skaleres til flere hundrede kg pr. time. En årlig affaldsmængde bør være minimum 4.000 T.

Behandling med skrabevarmeveksler

Som en del af hydrolyse anlæggene tilbyder vi hos JH Stålindustri også skrabevarmevekslere til varmebehandling af slutproduktet baseret på fiskeaffald. Det kunne eksempelvis være færdig dyrefoder, som skal opvarmes og nedkøles igennem fremstillingsprocessen. Skrabevarmeveksleren indgår derfor oftest i hydrolyse anlægget, som en del af processen fra fiskeaffald til færdigt produkt.

Komplet rengøring med effektiv CIP-anlæg

De fleste rustfrie stål tanke, som vi leverer til hydrolyse anlæg er med indbygget CIP-løsning. Det sikrer en nem og effektiv rengøringsproces, som er tidsbesparende og sikrer et højt hygiejnisk niveau på anlægget. Hos JH Stålindustri har vi stor erfaring med CIP tanke, og kan rådgive omkring netop den tilpassede løsning kunden har behov for.

Mange års erfaring med fiskeindustrien

Hos JH Stålindustri har vi brugt mange ressourcer på at udvikle os inden for netop hydrolyse til fiskeindustrien. Vi har en stor indsigt i de processer, der er påkrævet for at kunne udnytte potentialet i anvendt fiskeaffald. Vores høje faglighed og kendskab til de processer, som anvendes i fiskeindustrien, er grunden til, at vi kan rådgive omkring den komplette løsning til hydrolyseanlægget.

Kontakt JH Stålindustri i dag, hvis du ønsker at vide mere om procestanke eller vores procedurer på telefon +45 86 47 90 44 eller på mail til jhstaal@jhstaal.com.